Tomislavgrad
Tomislavgrad je ono „i“, „i“ koje spaja Bosnu i Hercegovinu. Smješten u južnom dijelu Herceg-bosanske županije, uz samu granicu s Republikom Hrvatskom vezuje Bosnu, Dalmaciju i Hercegovinu. Ponosimo se bogatom poviješću, posebice krunidbom kralja Tomislava 925. godine na Duvanjskom polju, zbog čega se nerijetko volimo nazivati i kraljevskim gradom. Bogatom ugostiteljskom ponudom Tomislavgrad posebno privlači mlade čiji se broj tijekom blagdana i godišnjih odmora znatno poveća. Klima je ugodna, posebice ljeti, s laganim vjetrom koji uvijek pirka ne ostavljajući vas na nemilost suncu ni za najvećih ljetnih vrućina. No zime znaju biti vrlo hladne, s već poslovično poznatom duvanjskom burom.
Za posjetitelje
Dragi posjetitelji, dobrodošli na interaktivni web vodič Tomislavgradom. Istražite naš kraj kroz sliku i riječ, pronađite zanimljive lokacije koje se isplati posjetiti, pronađite staze kojima vrijedi poći. Organizirajte svoj dolazak prema najavljenim događanjima ili pronađite male lokalne poduzetnike s domaćim proizvodima ili zanimljivim aktivnostima.
Uživajte u istraživanju i upoznavanju prirode, kulurnih dobara te srdačnih i toplih ljudi ovog kraja.
Dobro nam došli!
Za sugrađane
Dragi sugrađani, odlučili smo prikupiti sve dobro u našem kraju i sve ono što možemo ponuditi gostima na jedno mjesto. Tek smo na početku, ali zauzeli smo pravac.
Naravno, iskoristite i vi priliku te upoznajte lokacije za koje do sada niste znali ili provjerite kakva događanja se spremaju. Uključite se u neku od udruga te upoznajte zanimljive ljude i aktivnosti u Općini.
Javite nam se ako vaša udruga nije na popisu, ako znate pokoju zanimljivost ili priču o navedenim lokacijama, kao i s prijedlozima zanimljivih lokacija koje nismo obradili, a takvih sigurno ima napretek. Na kraju, javite nam se ako ste mali poduzetnici, ako proizvodite domaće proizvode, zanimljive rukotvorine, nudite zanimljive aktivnosti ili bilo što drugo što želite ponuditi. Omogućite posjetiteljima, ali i sugrađanima da lakše čuju za vas i ono što radite.
Zajedno na jednom mjestu prikupimo, sačuvajmo i prezentirajmo ljepote i zanimljivosti našeg kraja.
Javite nam se
[email protected]
Natrag na kartu